Buzdolabında Saklanması Sakıncalı Gıdalar

Yazar  çคқıʟ-τคşı - Görüntüleme - Okunma  1834 - Yorum  3
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
%

Durumu :
Çevrimdışı
çคқıʟ-τคşı
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Dusunceli
İsmi:
Verdiği Beğeni:31
Aldığı Beğeni:127
Mesajlar: 3,164
Rep Puanı: 0
#1
Buzdolabında Saklanması Sakıncalı Gıdalar

[Resim: bal.jpg]
BAL
Balı buzdolabında saklamaya hiç gerek yok, ağzını sıkıca kapattığınız sürece sonsuza kadar dışarıda tutabilirsiniz. Balı buzdolabına koymak kristalize olmasına ve şekerlenmesine neden olur.


[Resim: kahve.jpg]
KAHVE
Eğer buzdolabınızda kahve varsa, tüm tadını kaybeder ve dolaptaki diğer kokuları da içine çeker. Kahveyi serin, kuru ve karanlık bir yerde saklamalısınız böylece tazeliğini ve aromasını koruyacaktır.Ancak çok fazla kahveniz varsa bunu dondurucuda saklamanızı öneririz.


[Resim: zeytinyagi.jpg]
ZEYTİNYAĞI
Zeytinyağını da kuru ve serin bir yerde saklamalı ama buzdolabından uzak tutmalısınız. Buzdolabına konan zeytinyağı yoğunlaşarak katı yağ kıvamına gelecektir.




[Resim: cakiltasi.png]


(En son düzenleme: 13.11.2018, 03:48 Admin.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
çคқıʟ-τคşı
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Dusunceli
İsmi:
Verdiği Beğeni:31
Aldığı Beğeni:127
Mesajlar: 3,164
Rep Puanı: 0
#2
Buzdolabında Saklanması Sakıncalı Gıdalar

[Resim: ekmek7.jpg]
EKMEK
Buzdolabı ekmeklerinizi çabucak kurutur. Eğer dilimlenmiş sandviç ekmeği değilse ekmeği ekmek kutusunda veya dondurucuda saklamalısınız. 4 gün içerisinde tüketeceğiniz miktarda ekmeği saklamalı ve kalanını dondurucuya koymalısınız.Dondurucudaki ekmek sarılı olmalı böylece nemlenmez. Dondurucudan çıkardıktan sonra yemeden veya tost yapmadan önce tamamen çözülmesini beklemelisiniz.



[Resim: garlic.jpg]
SARIMSAK
Buzdolabında saklanan sarımsak, sonunda filizlenmeye başlayacaktır ayrıca lastiksileşip küflenecektir. Sarımsağı da serin ve kuru bir yerde saklamalısınız.



[Resim: avakado.jpg]
AVAKADO
Eğer avakadolarınızın olgunlaşmasını istiyorsanız onları buzdolabından uzak tutun. Ama çoktan olgunlaşmış bir avakado almışsanız ve hemen yemeyecekseniz buzdolabına koyabilirsiniz.




[Resim: cakiltasi.png]


Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
çคқıʟ-τคşı
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Dusunceli
İsmi:
Verdiği Beğeni:31
Aldığı Beğeni:127
Mesajlar: 3,164
Rep Puanı: 0
#3
Buzdolabında Saklanması Sakıncalı Gıdalar

[Resim: domates-alerjisi.JPG]
DOMATES
Domates, buzdolabında tüm tadını kaybeder. Dolaptaki soğuk hava olgunlaşma evresini durdurur ve olgunlaşma domatese tadını veren şeydir. Domateslerinizi dolabın dışında bir sepette veya kasede saklamalısınız.



[Resim: feslegen-nasil-kullanilir_646x340.jpg]
FESLEĞEN
Fesleğen, buzdolabında bırakıldığında hızla solar, ayrıca etrafındaki bütün yiyeceklere kokusunu bırakır.



[Resim: potatoes-e1373375879902.jpg]
PATATES
Patatesi buzdolabının soğuğunda saklamak nişastasının şekere dönüşmesine neden oluyor ve geriye tatlı, pütürlü bir patates kalıyor. Patatesleri dolaba koymak yerine kağıt bir torbaya koyup serin bir yerde saklamalısınız. Kileriniz yoksa patatesler için ideal yer karanlık bir köşe olacaktır. Kağıt torbalar plastiklerden daha çok işe yarar çünkü bu nefes almalarını ve geç çürümelerini sağlar.




[Resim: cakiltasi.png]


Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
çคқıʟ-τคşı
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Dusunceli
İsmi:
Verdiği Beğeni:31
Aldığı Beğeni:127
Mesajlar: 3,164
Rep Puanı: 0
#4
Buzdolabında Saklanması Sakıncalı Gıdalar

[Resim: kaynatilmis-sogan-suyunun-faydalari.jpg]
SOĞAN
Eğer soğanı buzdolabına koyarsanız nem onları yumuşak ve küflü hale getirecektir. Soğanlarınızı serin ve kuru bir yerde saklamalısınız. Yeşil soğan ve Frenk soğanı içinde daha fazla su barındırdığı için buzdolabında saklanmalarında sorun yok.Ayrıca soğanlarla patatesleri birbirinden ayrı tutmalısınız, beraber saklandıklarında ikisi de daha çabuk bozulur.



[Resim: cantaloupes.jpg]
KAVUN
Kavunu kesmeden önce buzdolabında saklarsanız kendi antioksidan özelliğini kaybeder. Kestikten sonra güvenle buzdolabında saklanabilir.


[Resim: kesilmi%C5%9F-balkaba%C4%9F%C4%B1.jpg]
BALKABAĞI
Balkabağının, havalandırılması iyi olan kuru,karanlık ve serin bir yerde saklanması daha uygundur.


                                                                                                                                          Kaynak:1-http://www.aksam.com.tr/
                                                                                                                                                               2-http://www.magkadin.com/




[Resim: cakiltasi.png]


Beğenenler:
Alıntı Paylaş






Konuyu Okuyanlar:   1 Ziyaretçi





♫ Müzik, Sohbet ve Forum Birarada ♫
Türkçe Çeviri: MyBBTürkiye, Üretici: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group, MyBB Destek: ....