İÇECEKLER VE FAYDALARI

Yazar  Ɓคђคя - Görüntüleme - Okunma  7896 - Yorum  41
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
%

Durumu :
Çevrimdışı
Ɓคђคя
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Keyifli
İsmi:
Verdiği Beğeni:156
Aldığı Beğeni:3
Mesajlar: 4,697
Rep Puanı: 0
#1
İÇECEKLER VE FAYDALARI

[Resim: images?q=tbn:ANd9GcTSC4q1NsMJqqT9oH7T_ha...V3PF91vXBw]
KAHVENİN FAYDALARI

*Kahve zararı kadar yararının olmasıyla oldukça kafa karıştırıyor. Örneğin; yeşil ve siyah çay gibi, kahve de antioksidanlar içeriyor. Bu da kansere yol açan hücrelerin çoğalmasını engelliyor.

Cilt:
ABD'de yapılan bir araştırmada, kahvenin ve egzersizin güneş ışınlarının neden olduğu cilt kanserinden koruduğu ortaya çıktı. New Jersey’deki Rutgers Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, fiziksel egzersizle birlikte ölçülü kahve tüketimi, güneşin ultraviyole B (UVB) ışınlarının yol açtığı kanserojen etkileri ortadan kaldırabiliyor.

Safra taşları:
Kadın vücudu erkeğe kıyasla iki kat daha fazla safra taşı üretiyor. Günde dört bardak kahve içen kadınların içmeyenlere oranla yüzde 25 daha az safra taşından şikayet ettiği kanıtlandı.

Konsantrasyon:
Kahve konsantrasyona yardımcı oluyor. Yapılan araştırmalarda, okul çağındaki çocukların az miktarda kahve ile süt içtiklerinde sabahki derslerinde daha başarılı oldukları görülüyor.

Parkinson:
Yapılan bir araştırmada günde bir fincan kahve içen erkeklerin parkinson hastalığı riskinin yüzde 40’a varan oranlarda azaldığı ortaya çıkarılmıştır. Bununla beraber menopoz sonrası ostrojen terapisi gören kadınlarda kahve tüketimi Parkinson Hastalığı riskini arttırmakta...

Karaciğer:
Kahve tüketmek özellikle siroz yüzünden oluşan karaciğer kanseri riskinin azaltılmasına yardımcı oluyor. Düzenli kahve içenlerin siroz gibi karaciğer rahatsızlıklarından daha az şikayet ettiği görülüyor.



Kaynak:http://www.milliyet.com.tr/




Resim görüntüleyici


(En son düzenleme: 07.12.2016, 19:38 Ɓคђคя.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
çคқıʟ-τคşı
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Dusunceli
İsmi:
Verdiği Beğeni:31
Aldığı Beğeni:127
Mesajlar: 3,164
Rep Puanı: 0
#2
RE:İÇECEKLER VE FAYDALARI

[Resim: kahve2.gif]SEVGİCE'DE KAHVE KEYFİNE SON HIZLA DEVAM O ZAMAN[Resim: icmek2.gif] Göz kırpma   Gülümseme




[Resim: cakiltasi.png]


(En son düzenleme: 07.11.2015, 11:11 çคқıʟ-τคşı.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
çคқıʟ-τคşı
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Dusunceli
İsmi:
Verdiği Beğeni:31
Aldığı Beğeni:127
Mesajlar: 3,164
Rep Puanı: 0
#3
İÇECEKLER VE FAYDALARI

İmage
SÜTÜN FAYDALARI

YAĞLARI YAKIYOR
Kilo alan kişilerde yağlanma göbek ve bel bölgesinde oluşmaya başlıyor.Yapılan araştırmalara göre;orta dereceli kalori kısıtlaması yapılan,az yağlı bir diyetin uygulandığı kişiye özel beslenme programında,günde 2 bardak süt tüketmek yağ yakımı için yeterli oluyor.Uzmanlar tarafından yapılan çalışmalarda,sütün içindeki kalsiyumun vücuttaki yağlanmayı azaltarak kilo kontrolü sağlamaya yardımcı olduğu ortaya konmuş.Süt,içerdiği kaliteli protein ve lioneik asit gibi yağ molekülleri ile kilo kontrolüne yardımcı oluyor.

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİYOR
Mineral açısından son derece zengin olan süt aynı zamanda zengin bir kalsiyum kaynağıdır.1 litre süt içinde bulunan kalsiyum;10 kilo et,5.2 ekmek,12,6 kilo patates,17 kilogram elma,3,2 kilo marul ya da 2,4 kilogram havuçta bulunan kalsiyuma eş değer oluyor.

YAŞLANMAYI ENGELLİYOR
Güzel ve sağlıklı bir cilt için yeterli ve dengeli beslenmek çok önemlidir.Sütün içinde bulunan proteinler,antioksidan özellikteki A vitamini ve çinko ile cilt sağlığı korunmuş oluyor.Süt,cilt üzerinde nemlendirici etki yaparak cildin yıpranmasını ve yaşlanmasını engelliyor.Aynı zamanda sütün içindeki sıvı cildin nem dengesini koruyor.Bu yüzden yetişkin kişilerin,çocukların,adölesan dönemi gençlerin,hamile ve emziren kadınlar ile menopoz sonrası dönemde kadınların her gün 2 bardak süt tüketmeleri önemlidir.

BEYNE ENERJİ SAĞLIYOR
Yediğimiz besinlerin insanın hafıza,zeka ve konsantrasyon gücü üzerinde çok önemli bir etkisi var.Örneğin vücut ağırlığımızın sadece yüzde 2 ila 3’ü oranında ağırlığı olan beyin,günlük kalorilerimizin ortalama yüzde 25-30’unu harcıyor.Süt beyin için de faydalı ve beynin ihtiyacı olan enerjiyi sağlıyor.İçerdiği yüksek protein ile vücut dokularının gelişmesine yardımcı olan süt odaklanma yeteneğini ve hafızayı güçlendiriyor.

KALP DAMAR SAĞLIĞI İÇİN ÖNEMLİ
Hipertansiyon tedavisinde sütün olumlu etkileri biliniyor.Hipertansiyon için kullanılan bazı ilaçların olası olumsuz etkilerini azaltmada sütün yararları olduğu saptanmış.Yağsız ya da yüzde 1 yağ içeren süt vücuda daha fazla kalsiyum sağlıyor.Kalsiyum da tansiyonu yüzde 3-10 arasında,daha da önemlisi kalp-damar hastalığı riskini yüzde 15'e kadar azaltabiliyor.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR
Vücudumuzda kolesterol üretilmesinin yanı sıra,biz de hayvansal kaynaklı besinlerden vücudumuza kolesterol alıyoruz. Kan kolesterol seviyesi yüksek olan kişilerde kalp hastalıklarına yakalanma ve kalp krizi geçirme riski daha yüksek oluyor.Az yağlı olan sütteki hayvansal yağ azaldığı için doğrudan kolesterol düşürüyor.Dolayısıyla özellikle süt ve grubunu az yağlı olanlardan tercih etmek,hem daha fazla kalsiyum alımını sağlıyor,hem de günlük doymuş yağ ve kolesterol alımını azaltıyor.

BRONŞİT VE BAĞIRSAK KANSERİNİ ÖNLÜYOR
20 yıl boyunca 2000 kişi üzerinde yapılan bir incelemede;günde 2-3 bardak süt içen kişilerde bağırsak sorunlarına,hatta bağırsak kanserine pek rastlamadığı gözlenmiş.Ayrıca Johns Hopkins Üniversitesi'nde gerçekleştirilen başka bir araştırmada ise süt içen kişilerde kronik bronşite pek rastlanmadığı ortaya konmuş.Uzmanlar sütün;sigara,alkol ve bol miktarda kahve gibi bağımlılık yapan maddeleri tüketen kişileri bile koruduğuna dikkat çekiyor.

OSTEOPOROZU ENGELLİYOR
Osteoporoz,en sık görülen kemik hastalığı olarak belirtiliyor.50 yaş sonrasında,2 kadından 1’i ve 4 erkekten 1’inde osteoporoza bağlı kırıklar görülüyor.Yaşla beraber kemik yoğunluğunda azalmanın önüne geçebilmenin en iyi yolu ise kalsiyum ve D vitamini almak.Günde 2-3 su bardağı süt tüketimi kalsiyum alımı için tavsiye ediliyor.

Kaynak:http://www.haberturk.com/




[Resim: cakiltasi.png]


(En son düzenleme: 22.07.2015, 20:03 çคқıʟ-τคşı.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
çคқıʟ-τคşı
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Dusunceli
İsmi:
Verdiği Beğeni:31
Aldığı Beğeni:127
Mesajlar: 3,164
Rep Puanı: 0
#4
İÇECEKLER VE FAYDALARI

İmage
SİYAH ÇAYIN FAYDALARI

*Siyah çayda bulunan "flavonid" ve "antioksidan" kimyasalları,vücuttaki zehirli maddelerle savaşarak,toksinleri temizlemek suretiyle kalbi rahatlatmaktadır.
Böylece damarlar rahatlamakta ve kanda pıhtı oluşması önlenmekte,kolestrol ve bazı yağların oluşumu engellenmektedir.

*Haftada 14 bardaktan fazla çay içenlerin kalp hastalıklarından ölme riski %44 azalmaktadır.

*Siyah çay içenlerde kireçlenme sorunu %60 oranında azalmaktadır. 

*İçerdiği zengin mineraller sayesinde vücutta kemik yoğunluğu artmaktadır. 

*Deri,mide,meme,yemek borusu ve akciğer kanserlerine karşı koruyucudur.(Chicago Üniversitesi Dr. Gaziano araştırması sonucudur.) 

*Böbrekleri çalıştırarak,taş oluşumunu engellemektedir. 

*Merkezi sinir sistemini uyararak vücuda zindelik verir.

*Illinois üniversitesi Periodontri uzmanı Prof.Dr. ChristineWu`nun araştırmasına göre siyah çaydaki çok yüksek orandaki "fluorid" ve "polipenol" diş üzerinde yemek sonrası oluşan bakteri tabakasını yok ederek diş çürümelerini önlemekte,ağız kokusunu gidermektedir. 

*Yüksek oranda C vitamini,demir ve potasyum gibi mineraller içerir.

*Normal bir bardak çayda 140mg flavonoid ve sadece 4 kalori vardır.

Kaynak:http://www.ozgurcay.com.tr/




[Resim: cakiltasi.png]


(En son düzenleme: 22.07.2015, 20:02 çคқıʟ-τคşı.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
çคқıʟ-τคşı
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Dusunceli
İsmi:
Verdiği Beğeni:31
Aldığı Beğeni:127
Mesajlar: 3,164
Rep Puanı: 0
#5
İÇECEKLER VE FAYDALARI

İmage
MADEN SUYUNUN FAYDALARI

*Zengin magnezyum içeriği sayesinde kalp ve damar hastalıklarını azaltır.

*Günde en az iki şişe doğal mineralli maden suyu içenlerde,magnezyum alımıyla birlikte ani kalp krizi riski azalır.

*İçindeki kalsiyum sayesinde kemikleri kuvvetlendirerek osteoporozdan korur.

*Magnezyumla birleşince damar ve kasların daha düzenli çalışmasını da sağlar.

*Maden suyundaki bikarbonat;mide hastalıklarına iyi gelir.

*Şeker hastalığı ve gut tedavisinde,böbrekteki taş oluşumunun engellenmesinde tavsiye edilir.

*İçeriğindeki sülfat;bağırsakların ve safra kesesinin düzenli çalışmasına yardımcı olur.

*Florür içeriği sayesinde diş çürüklerini önleyen maden suyu;zengin içeriği nedeniyle hamileler ve emziren anneler tarafından da tercih edilir.

*Gebelikte de maden suyu tüketimi çok önemlidir.Annenin aldığı vitamin ve minerallerle beslenen bebeklerin gelişimlerinin sağlıklı olması için maden suyu hem anne hem de bebek için önem taşır.

Kaynak:http://www.saglikveguzellik.net/




[Resim: cakiltasi.png]


(En son düzenleme: 22.07.2015, 20:00 çคқıʟ-τคşı.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
çคқıʟ-τคşı
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Dusunceli
İsmi:
Verdiği Beğeni:31
Aldığı Beğeni:127
Mesajlar: 3,164
Rep Puanı: 0
#6
İÇECEKLER VE FAYDALARI

İmage
BOZANIN FAYDALARI

*İçerdiği aktif mayalar sayesinde emziren annelerde süt yapımını artırır.

*Zihin açıcı ve sinirleri dinlendirici etkisi vardır.

*B kompleksi vitaminleri içerdiğinden beslenmede önemli role sahiptir.

*Mide bezlerinin faaliyetlerini olumlu yönde etkiler.

*İçerdiği laktik asit nedeniyle bağırsak florasını düzenleyici role sahiptir.

*Bozanın mayalanması sırasında oluşan laktik asit,hazmı kolaylaştırmada çok yardımcıdır.

*Zengin protein ve B vitamini içeriği nedeniyle enerji ihtiyacı fazla olan kişiler,gebeler ve sporcular için çok faydalıdır.

*Gribal enfeksiyon gibi,birçok enfeksiyona karşı bünyeyi dirençli kılar,yararlı bakterilerle vücuttaki direncin güçlenmesini sağlar.

*İçerdiği aktif mayalar ve faydalı bakteriler sayesinde probiyotik etkisi vardır.

*Nitrozamin gibi kanserojen maddelerin vücuttaki oluşumunun önlenmesine yardımcı olur.

*Karbonhidrat ve proteinin yanı sıra birçok besin ögesini içerdiğinden besleyici özelliği nedeniyle “sıvı ekmek” olarak anılır.

Kaynak:http://vefagida.com.tr/




[Resim: cakiltasi.png]


(En son düzenleme: 22.07.2015, 19:59 çคқıʟ-τคşı.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
çคқıʟ-τคşı
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Dusunceli
İsmi:
Verdiği Beğeni:31
Aldığı Beğeni:127
Mesajlar: 3,164
Rep Puanı: 0
#7
İÇECEKLER VE FAYDALARI

İmage
KUŞBURNU ÇAYININ FAYDALARI

*Kan basıncını düzenler.

*Romatizma ağrılarını hafifletir.

*Kanserli hücrelerin yayılmasını yavaşlatır.

*Kötü kolesterolü düşürür.

*Şeker hastalığına karşı koruma sağlar.

*Yüksek miktarda C vitamini içerir.

*Bağışıklık sistemini güçlendirir.

*Soğuk algınlığı tedavisinde kullanılır.

*Cilde doğal parlaklık verir.

*Doğal bir antioksidandır.

*İdrar yolu hastalıklarına karşı koruyucudur.

*İdrar söktürücü olarak kullanılır.

Kaynak:http://www.bitkicaylarininfaydalari.com/




[Resim: cakiltasi.png]


(En son düzenleme: 22.07.2015, 19:57 çคқıʟ-τคşı.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
çคқıʟ-τคşı
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Dusunceli
İsmi:
Verdiği Beğeni:31
Aldığı Beğeni:127
Mesajlar: 3,164
Rep Puanı: 0
#8
RE: İÇECEKLER VE FAYDALARI

İmage
SALEBİN FAYDALARI

*Soğuk algınlığına ve bronşite iyi gelir. 

*Üzerine zencefil serpilerek içilerse öksürüğe iyi gelir. 

*Göğsü yumuşatmak için kullanılır. 

*Hazmı kolaylaştırıp bağırsakları düzenler. 

*Kanı temizler.

*Çocuklarda ishal kesici etkisi vardır. 

*Zihni çalıştırma gücünü arttırır. 

*Regl dönemlerini düzenler. 

*Afrodizyak etkisi bulunur. 

Kaynak:http://www.bucakozsalepci.com/




[Resim: cakiltasi.png]


(En son düzenleme: 22.07.2015, 19:55 çคқıʟ-τคşı.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
çคқıʟ-τคşı
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Dusunceli
İsmi:
Verdiği Beğeni:31
Aldığı Beğeni:127
Mesajlar: 3,164
Rep Puanı: 0
#9
İÇECEKLER VE FAYDALARI

İmage
IHLAMUR ÇAYININ FAYDALARI

*Terlemeyi teşvik eder.

*Ateş düşürür.

*Öksürüğe iyi gelir. 

*Gribe ve nezleye iyi gelir. 

*Migren ağrılarını hafifletir. 

*Kaygıyı azaltır. 

*Stresi azaltır ve rahatlama sağlar. 

*İshal tedavisinde kullanılır. 

*Kan basıncını düşürür. 

*Karaciğer rahatsızlıkları tedavisinde kullanılır. 

*Damar sertliğine karşı kullanılır. 

*Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. 

*Kas spazmlarını giderir. 

*Safra kesesi rahatsızlıklarına karşı kullanılır. 

*Boğaz ağrısını alır. 

*Hazımsızlığa iyi gelir. 

*Çarpıntıyı giderir. 

*Toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Kaynak:http://www.bitkicaylarininfaydalari.com




[Resim: cakiltasi.png]


Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
Ɓคђคя
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Keyifli
İsmi:
Verdiği Beğeni:156
Aldığı Beğeni:3
Mesajlar: 4,697
Rep Puanı: 0
#10
İÇECEKLER VE FAYDALARI

SU İÇMENİN FAYDALARI

İmage
 
Su içmek neden bu kadar önemli?
Suyun faydaları neler?
Su tüketimimizi nasıl artırabiliriz?
Günlük su tüketimimiz ne olmalı?

İmage


BİR BARDAK SU NE İŞE YARAR?

Beslenme ve Diyet Uzmanı su içmenin günlük hayatta getireceği artıları ve hayatımızın bir parçası haline getirmemiz için tavsiyelerde bulunuyor.

Uyku Öncesi Mutlaka Bir Bardak Tüketilsin

Uyku aşamasında iç organlarımızı susuz bırakmamak için yatmadan bir bardak su içmek vücudumuz için oldukça önemli. Su görmeyen iç organlarımız tehlike sinyali alır bunu önlemek için uyku öncesi suyu alışkanlık haline getirmeliyiz.

Kış Aylarında Sıcak Su İçin

Kış aylarında yaza oranla neredeyse suya hiç ihtiyaç duymayız. Su yerine çay, kahve tarzı sıvılara yöneliriz. Ve özellikle kış aylarında suyun tüketimini sıcak olarak sağlarsak bağışıklık sistemi için çok kardasınız demektir.Soğuk algınlığı ,grip ,nezle gibi hastalıklara karşı da vücut direnç sağlayacaktır.1-bardak-su-ne-ise-yarar-demeyin

1,5-2 Litre Tüketin 

1,5-2 litre bilindiği üzere ortalama su tüketiminin olduğu değerlerdir. Bu değerler kış ayları için uygunken yaz aylarında bu değer 2- 2,5 litreye çıkarılmalıdır.

Sabah Sabah 1 Bardak

Uyandığınızda ilk olarak yapmanız gereken yüzünüzü yıkadıktan sonra hemen bir bardak su içmektir. Bunun sebebi de gece uyku esnasında kaybettiğiniz suyun hemen yerine konulması. Ve bu sayede yine güne zinde başlarsınız.

Spor Öncesi Ve Sonrası 1 Bardak

Su tüketimi spora başlamadan ve bitirdikten sonra sınırlandırılmamalıdır. Egzersiz sırasında bu süre 15-20 dakika da bir alınmalı. Alışkın olmayan kaslar olduğundan fazla çaba gösterdiği için bu su tüketimi hayati önem taşır.

1-bardak-su-ne-ise-yarar-demeyin

Öğün Öncesi Ve Sonrası 1 bardak


Öğün öncesi tüketilen 1 bardak su yemek yiyeceğini bekleyen zihnin açlık hissini hafifletir. Kilo vermek için idealdir. Öğün sonrası alınan 1 bardak su ise yemekte alınan tuzun şekerin vs vücuttan atılımını sağlar.

Çalışırken 1 Bardak

Su içmenin akla en az geldiği yerler ve saatler de çalışırken ki saatlerimizdir. Çok sık kahve ve çay tüketimi olabilir. Fakat bu asla suyun yerini tutmaz. Bu yüzden yanınızda ya da gözünüzün önünde olacak şekilde 1 bardak su bulundurun. Zihniniz bu sayede daha da açık olacaktır.




Resim görüntüleyici


(En son düzenleme: 07.12.2016, 20:02 Ɓคђคя.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
Ɓคђคя
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Keyifli
İsmi:
Verdiği Beğeni:156
Aldığı Beğeni:3
Mesajlar: 4,697
Rep Puanı: 0
#11
İÇECEKLER VE FAYDALARI

 
[Resim: images?q=tbn:ANd9GcRG_QslYIbHWE3brkSJe0R...tRoRv5PYHg]

Su içme alışkanlığına sahip değilseniz, bugünü başlangıç alıp bundan sonra bol bol su içmenizi tavsiye ediyoruz. 

Peki neden su içmek bu kadar önemli? Daha fazla su tüketmek için ne yapmalıyız?
Uz. Dr. Selahattin Türen suyun sağlığımız açısından önemini şöyle anlatıyor: 
Az su içenlerde yorgunluk, dikkat güçlüğü ve hafıza bozukluklukları görülebilir 


"Sağlıklı yetişkin bir erkekte vücut ağırlığının %60’ını, kadında %50’sini su oluşturur. Bu oranlar yenidoğan bir bebekte %70- 75 iken yaşla birlikte azalır. İnsan beyninin %95’ini ve akcigerlerin %90’ını su oluşturur. Vücuttaki bütün sistemler, organlar ve hücreler yeterli su olmadan fonksiyonlarını sürdüremezler. Hücre içinde gerçekleşen bütün hayati metabolik olaylar ancak hücre içinde su yeterli ise gerçekleşebilmektedir. Vücut sıvısının %2 gibi küçük bir oranda azalması bile hafif yorgunluk, yakın hafizada hafif bozulma, dikkati toplamada ve yapılan işe odaklanmakta güçlüklere neden olur. Vücut sıvısının azalmasına basitçe 'dehidratasyon' denir. Gün boyu devam eden hafif yorguluğun en sık nedenlerinden biri de hafif dehidaratasyondur. 


Su neden yaşamın kaynağı? 
Vücutta taşıyıcı göreve sahip olan su, hücrelere besin ve oksijen taşır, atıkları uzaklaştırır.
Böbreklerin toksik maddelerden temizlenmesine yardımcı olur.
Kan ve lenf sisteminin büyük bir kısmını oluşturur.
Vücut sıcaklığının düzenlenmesinde rol alır.
Kan basıncını kontrol eden elektrolitlerin dengelenmesine ve taşınmasına yardımcı olur.
Sıcak havalarda vücudu serin tutar ve soğuk havalarda vücut izolasyonu sağlar.
Yeteri kadar tüketildiğinde, cildin daha düzgün, daha yumuşak, daha parlak ve daha esnek olmasını sağlar.
Tükürük ve mide salgısında bulunarak, besinlerin sindirilmesinde görev alır.

Su, emziren kadınlarda, süt üretimini artırır.
Bağışıklık sisteminin görevini yapabilmesi için su gerekmektedir. Bu özelliği ile zinde ve dinç kalmada yardımcı olur.
Eklemlerin kayganlığını sağlar.
Su tüketimi azaldıkça, vücutta depolanan yağ miktarı artmaya başlar ve kilo alımı gerçekleşir.
[Resim: 8afd882aslama_gyre_su_yme_adab_2.jpg]
İçme suyu veya doğal kaynak sularının birçoğu bölgeden bölgeye degişmekle birlikte; bazı minarelleri içerir. Vücudumuz için gerekli olan minarellerin bir kısmını içtiğimiz sulardan elde ederiz. Bunlar içinde kalsiyum, magnezyum ve sodyum daha fazla miktarda olanlardır. Flor, iyot ve diğer eser elementlerin de bir kısmını içtiğimiz sulardan sağlar.


Kaynak:http://www.pudra.com/




Resim görüntüleyici


(En son düzenleme: 07.12.2016, 20:17 Ɓคђคя.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
Ɓคђคя
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Keyifli
İsmi:
Verdiği Beğeni:156
Aldığı Beğeni:3
Mesajlar: 4,697
Rep Puanı: 0
#12
İÇECEKLER VE FAYDALARI

Su tüketim miktarı çevresel ve kişisel şartlara göre değişir 

[Resim: 106580127-thinkstock-su-mkl.jpg]


Su tüketiminin sağlığımız için çok önemli olduğu yıllardır anlatılır. Peki, günlük su tüketimi ne kadar olmalıdır? Bu konuda uzmanların farklı görüşleri olsa da çoğunlukla ortalama günlük su tüketiminin 2-2.5 litre olmasi tavsiye edilir. Bunu 8x8 yani gunde 8 defa 8 onz (250 ml veya bir su bardağı) su içilmesi şeklinde de duymuş ve okumuş olabilirsiniz. Bu miktarlar ortalama miktarlardır. İdeal olan ise su ihtiyacının kişinin durumuna ve mevcut hastalıklarına, hava sıcaklığına ve aktivite düzeyine göre ayarlanmasıdır. 

Yeterli su içip içmediğinizi test etmek için 3 küçük ipucu 
Susuzluğunuzu gidermek için içtiğiniz su miktarının en az 2 katını tüketin.
Günboyu ve sık sık su için ve su içmek için susamayı beklemeyin.
İdrar renginiz koyu sarı renkli ise yeterli miktarda su içmiyorsunuz demektir.
İdrar renginiz koyu sarıdan açik ve şeffaf renge dönüştüğünde yeterli miktarda su tüketiyorsunuz demektir.

Kimler daha çok su tüketmeli? 
Yüksek proteinli diyetle beslenenler.
Lifli gıdalardan zengin beslenenler.
Bulantı kusma ve ishal ile sıvı kaybının arttığı zamanlar
Ağır fiziksel aktivite yapanlar
Çok sıcak ortamlarda olup, aşırı terleyen kimseler daha fazla su tüketmelidirler.

Su her zaman yaşam kaynağınız olmayabilir 
Vücutta fazla miktarda sıvının olduğuna işaret eden durumlarda (bacaklarda ödem ve karında asit); kalp yetmezliği, böbrek yetmezligi, siroz ve kronik karaciğer hastalığı gibi zaman zaman sıvı alımının belli bir miktarla kısıtlanması tedavinin önemli bir parçasıdır. Bu gibi durumda olan hastaların doktorlarının tavsiyelerine uymaları daha doğru olacaktır. 

Çay, kahve, kola suyun yerini tutmaz 
İçeceklerin hiçbiri suyun yerine geçemez. Su, kalori içermez ve asiditesi yoktur. Kafeinli içeceklerin fazla tüketilmesi; çarpıntıya neden olurken; bu içeceklerin beraberinde fazla şeker ve krema tüketilmesi de gereksiz kalori alınmasına yani kilo artışlarına sebep olabilir. Ayrıca kafeinin idrar söktürücü özelliği de olduğundan fazla tüketildiginde önce sıvı alımı artmış olur, ancak daha sonra idrarla sıvı kaybı artar. 
Kola ve benzeri asitli içecekler mideye rahatsızlık verdiği gibi; alınan asidin etkisini azaltmak için vücut çok fazla su harcamak zorunda kalır." 

Su tüketiminizi artırmak için öneriler: 
Su içmek için susamayı beklemeyin.
Yemeklerle birlikte ve yemek aralarinda su için.
8x8 kuralını unutmayın. Günde 8 kez 8 onz (240 ml, 1 su bardağı) su için.
Kendinize su içmek için güzel bardaklar ya da şık bir sürahi alabilirsiniz.
Çalışma ortamınızda ve evinizde belirleyeğiniz bölümlere “su iç” yazılı notlar asabilirsiniz.
Ofis bilgisayarınıza su hatırlatması programlarından kurabilirsiniz.
Böylelikle siz işinize konsantre olmuş çalışıyorken, ekranda beliren su şişesi size su vaktinin geldiğini hatırlatır.


Kaynak:http://www.pudra.com/




Resim görüntüleyici


(En son düzenleme: 07.12.2016, 20:24 Ɓคђคя.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
Ɓคђคя
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Keyifli
İsmi:
Verdiği Beğeni:156
Aldığı Beğeni:3
Mesajlar: 4,697
Rep Puanı: 0
#13
İÇECEKLER VE FAYDALARI

[Resim: images?q=tbn:ANd9GcQHdDX3E_NEHyKikvUyWcu...EAarlx9-Vg]
1- Hiç bir şey su olmadan yaşayamaz.
2- Göreceli su yetersizliği vücudun bazı fonksiyonlarını önce bastırır, sonra öldürür.
3- Su temel enerji kaynağıdır.
4- Su vücudun her hücresinde eleiksel ve manyetik enerji üretir, bize yaşam gücü verir.
5- Hücre yapısındaki Maddeleri birbirine bağlayan bir yapıştırıcıdır.
6- DNA hasarını önler ve onarım mekanizmalarının daha iyi çalışmasına yardımcı olur, böylece üretilenAnormal DNA sayısı azalır.
7- Bağışıklık sisteminin merkezi olan kemik iliğinde, bu sistemi Kanser de dahil olmak üzere, çeşitli hastalıklara karşı güçlendirir.
8- Bütün besinlerin, vitaminlerin ve minerallerin temel çözücüsüdür. Vücutta besinleri küçük parçalara ayırır, sindirimlerinde ve son metabolik aşamalarında görev yapar.
9- Besinlere enerji verir ve parçalanan besinler sindirim sırasında bu enerjiyi vücuda aktarır. Susuz yenen yemeğin vücut için hiçbir enerji değeri yoktur.
10-Su, besinlerdeki gerekli öğelerin emilimini artırır.
11-Bütün öğelerin vücuda taşınmasına yardımcı olur.
12-Akciğerlerde Oksijen toplayan kırmızı kan hücrelerinin çalışma verimini artırır.
13-Hücreye ulaşan su, o hücreye oksijen verir ve atık gazları vücuttan atılmaları için akciğerlere taşır.
14-Vücudun çeşitli bölgelerinden zehirli atıkları toplar ve atılmaları için karaciğer ya da böbreklere taşır.
15-Eklem boşluklarındaki temel yağlayıcı maddedir, ait ve sırt ağrılarının oluşumunun önlenmesinde yardımcı olur.
16-Omurgadaki diskleri "şok emici su yastıkları'na dönüştürür.
17-Bağırsakları en iyi çalıştıran yağlayıcı maddedir, kabızlığı önler.
18-Kalp krizi ve felce karşı koruyucudur.
19-Kalp ve beyin damarlarında pıhtılaşmayı önler.
20-Vücudun soğutma ve ısıtma sistemleri için vazgeçilmezdir.
21-Düşünme başta olmak üzere, bütün beyin fonksiyonları için bize güç ve eleiksel enerji verir.
22-Serotonin ve diğer noransmitterlerin (sinir ileticileri) üretimi için vazgeçilmezdir.
23-Melatonin de dahil olmak üzere, beyinde üretilen bütün hormonların yapımı için gereklidir.
24-Çocuklarda ve yetişkinlerde dikkat yetersizliği sorununa çözüm getirir.
25-Çalışma verimini artırır ve dikkat aralığını büyütür.
26-Su dünyadaki diğer bütün içeceklerden daha kolay bulunabilir ve hiçbir yan etkisi yoktur.
27-es, gerginlik ve Depresyonun hafiflemesine yardımcı olur.
28-Uykuyu düzenler.
29-Yorgunluğun giderilmesine yardımcı olur ve bizeçliğin enerjisini verir.
30-Cildi yumuşatır ve yaşlılık belirtilerinin azalmasına yardımcı olur.
31-Gözlere canlılık ve parlaklık verir.
32-Glokomdan korunmamıza yardım eder.
33-Kemik iliğinde kan üretim sistemlerini düzenler, lösemi ve lenfoma oluşumunun önlenmesine yardımcı olur.
34-Vücutta enfeksiyon ve kanser hücrelerinin geliştiği bölgelerde bağışıklık sistemini güçlendirmek için çok gereklidir.
35-Kanı sulandırır ve dolaşım sırasında pıhtılaşmasını önler.
36-kadınlarda, adet öncesi ağrıyı ve ateş basmasını hafifletir.
37-Kalp atışıyla birlikte kanı sulandırıp dalgalandırarak dolaşımdaki katı maddelerin dibe çökmesini engeller.
38-İnsan vücudunda dehidrasyon sırasında kullanılabilecek bir su deposu yoktur. Bu nedenle Gün boyunca düzenli olarak su içmemiz gerekir.
39-Dehidrasyon cinsellik hormonunun üretimine engel olur, bu iktidarsızlık ve libido kaybının başlıca nedenlerinden biridir.
40-Su içtiğiniz zaman susuzluk ve açlık duygularını ayırt edebilirsiniz.
41-Kilo vermenin en iyi yolu su içmektir. Düzenli aralıklarla su için ve sıkı bir rejim yapmadan zayıflayın. Acıktığınız zaman aşırı yememeli, ama susadığınızda suyunuzu içmelisiniz.
42-Dehidrasyon doku boşlukları, eklemler, böbrekler, karaciğer, beyin ve deride zehirli çökeltilerin birikmesine yol açar. Su bunları temizler.
43-Su, gebelikte sabah bulantılarını azaltır.
44-Zihin ve vücut fonksiyonlarını bütünleştirir. Karar verme ve hedefleri belirleme yeteneğini artırır.
45-Yaşlılıkta bellek kaybının önlenmesine yardımcı olur. Alzheimer, Multipl Skleroz, Parkinson ve Lou Gehring hastalıklarının riskini azaltır.
46-Kafein, Alkol ve bazı ilaçlara duyulan bağımlılığın giderilmesine yardımcı olur.


Kaynak:http://www.diyadinnet.com/




Resim görüntüleyici


(En son düzenleme: 07.12.2016, 22:28 Ɓคђคя.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
Ɓคђคя
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Keyifli
İsmi:
Verdiği Beğeni:156
Aldığı Beğeni:3
Mesajlar: 4,697
Rep Puanı: 0
#14
İÇECEKLER VE FAYDALARI

Resim görüntüleyici
http://cliparts.co/cliparts/Bca/ELp/BcaELp8xi.jpg
Resim görüntüleyici
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQIXjVSDbeVKpjDeiXQAzRnqgOVIepjW9xIAJ8O5bWFcrfNAjQG
Resim görüntüleyici
http://i496.photobucket.com/albums/rr321/sundakib43/1_iykim2000-1.gif?t=1250165018
Resim görüntüleyici
http://www.61saat.com/images/haberler/bardakta_ki_tineri_su_zannedip_icti_h119488.jpg




Resim görüntüleyici


(En son düzenleme: 07.12.2016, 22:35 Ɓคђคя.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
çคқıʟ-τคşı
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Dusunceli
İsmi:
Verdiği Beğeni:31
Aldığı Beğeni:127
Mesajlar: 3,164
Rep Puanı: 0
#15
İÇECEKLER VE FAYDALARI

[Resim: gobek_eriten_muhtesem_5_icecek_3.jpg]
YEŞİLÇAYIN FAYDALARI

*Güçlü bir antioksidandır. 

*Kansere karşı koruma sağlar

*Kötü kolesterolü düşürür. 

*Kalp sağlığına iyi gelir. 

*Kan basıncını düşürür

*Diş çürüklerini önler. 

*Diş eti hastalıklarına karşı koruma sağlar. 

*Metabolizmayı hızlandırır. 

*Kilo vermeye yardımcı olur.

*Bağışıklık sistemini güçlendirir.


Kaynak:http://www.bitkicaylarininfaydalari.com/




[Resim: cakiltasi.png]


(En son düzenleme: 22.07.2015, 20:05 çคқıʟ-τคşı.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş






Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Baharatlar ve Faydaları çคқıʟ-τคşı 29 8,452 06.03.2015, 00:38
Son Yorum: çคқıʟ-τคşı
  Kuruyemişler ve Faydaları çคқıʟ-τคşı 8 2,559 09.12.2013, 20:55
Son Yorum: çคқıʟ-τคşı
  BESİNLERİN FAYDALARI mevsimim 5 2,381 13.08.2012, 14:42
Son Yorum: FLoMiNa

Konuyu Okuyanlar:   1 Ziyaretçi





♫ Müzik, Sohbet ve Forum Birarada ♫
Türkçe Çeviri: MyBBTürkiye, Üretici: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group, MyBB Destek: ....