İÇECEKLER VE FAYDALARI

Yazar  Ɓคђคя - Görüntüleme - Okunma  7896 - Yorum  41
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
%

Durumu :
Çevrimdışı
Ɓคђคя
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Keyifli
İsmi:
Verdiği Beğeni:156
Aldığı Beğeni:3
Mesajlar: 4,697
Rep Puanı: 0
#31
RE: İÇECEKLER VE FAYDALARI

ÇİLEK SUYUNUN FAYDALARI

[Resim: jus-strawberry-.jpg]

ÇİLEĞİN AĞIZSAĞLIĞINA FAYDALARI:
Çilek ağız kokusunu giderir.
Diş etlerini güçlendirir.
Ağız yaralarına iyi gelir.

ÇİLEĞİN CİLDE FAYDALARI:
Çilek cildi nemlendirerek tazelik ve güzellik verir.
Dahası maskesi uygulanabilir. Çilek ile yüz maskesinin faydaları alt başlığımızdan tarifini öğrenebilirsiniz.
ÇİLEĞİN VÜCUDUMUZA DİĞER FAYDALARI:
Zaralı maddelerin vücuttan atılmasını sağlar.
Romatizma hastalığına iyi gelir.
Eklem iltihabı, eklemlerde ürat birikmesi ve damar sertliği gibi hastalıklara iyi gelir.
Sakinleştirici etkisi vardır. Böylece tansiyonu düşürür.
Yüksek ateşli hastaya iyi gelir.
Kanı temizleyici özelliği vardır.
Bağışıklık sistemini düzenler.
İdrar söktürücüdür.
Bağırsak kurtlarını döker.
Karaciğer hastalıklarına iyi gelir.
Şeker hastaları korkmadan tüketebilir.
ÇİLEĞİN KÖK VE YAPRAKLARI:
Çileğin meyvesinden yararlanıldığı gibi yaprak ve kökünden de faydalanmak mümkün. Kum, taş düşürenlere, mafsal iltihabı, karında su toplanması, damar sertliği, mesane ve böbrek rahatsızlığı, yüksek tansiyonu olanlara çileğin kök ve yaprağından çay tarifimizi sunuyorum.
300 gram çilek yaprağını ve kökünü 1 gece suda bekletin. Ertesi gün 1 litre suda 20 dakika kaynatın. Çay olarak tüketin.
Gördüğünüz gibi çileğin faydası saymakla bitmiyor. Sizler de bu şifalı meyveyi,suyunu, yaprağını, kökünü bol bol tüketin.

Kaynak:https://kidim2013.wordpress.com

         

                




Resim görüntüleyici


(En son düzenleme: 08.12.2016, 18:32 Ɓคђคя.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
Ɓคђคя
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Keyifli
İsmi:
Verdiği Beğeni:156
Aldığı Beğeni:3
Mesajlar: 4,697
Rep Puanı: 0
#32
RE: İÇECEKLER VE FAYDALARI

ARMUT SUYUNUN FAYDALARI

[Resim: 96ca5b56-8256-4a7c-830b-f2462ffb35a6?t=1425573993896]

a) Çekia) Çekirdeklerinden 10 gram aç karnına içildiği zaman bağırsaktaki bulunan kurtları düşürür ve bağırsakları temizler.
c) Tansiyon yükselmesini önler Tansiyonu düşürür, kanı temizler, kansızlığa karşı çok faydalıdır, bütün salgı bezlerini düzenli şekilde çalışmasını sağlar. Kandaki üre asidini, üre tuzları ve tüm artık maddelerin dışarı atılmasında etkili olur.
d) Siyatik ve Romatizma hastalıklarını eklem kireçlenmelerini, damla hastalığı olan hastalara çok etkilidir.
e) Armutta ortalama % 15′e yakın şeker miktarı vardır bu şeker, şeker hastaları için zararsızdır. Şeker hastalarının günde 200 gr. kadar armut tüketmelerinde sakınca yoktur.
f) Yemekten sonra yenilen armut; hazmı kolaylaştırır, iştahı açar. Mide ve barsağın rahat çalışmasını sağlar. Ağızdaki tükürük bezlerini çalıştırır. Bağırsaklara yumuşatır ve normal dışarı çıkartır. Susuzluğu giderir.
g) Bir litre suya 50 gram armut kurusu veya kuru yaprağı ile 50 gram kuru veya yaş elma kabuğu koymalı ve kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatılıp sabah, öğle, akşam aç karnına birer bardak içildiği takdirde böbrekdeki kum ve taşların dökülmesine de çok etkili olur. Mesane hastalıkları ve belsoğukluğunun tedavisinde ilaçlar ile beraber kullanıldığı zaman çok etkili olur.
h) Gebe kadınların kusmalarını ve mide bulantılarını azaltır. Anne ve çocuğun sağlıklı olmasını sağlar.
1) Sinirleri yatıştırır, zihin yorgunluğun tedavisinde çok faydalı ve etkilidir.
j) Bir litre suda 50 gr. armut kurusu kaynatılır, kaynatılan suya bir miktar şeker ve limon ilave edilerek içilirse, serinletir ve bol miktarda idrar söktürür. Yemeklerden önce yenilmesi tavsiye edilir.
k) Mide rahatsızlıkları çekenler taze armut suyunu ya da kompostosunu içmelidir; Armudun hazmı zor olduğu unutulmamalıdırrdeklerinden 10 gram aç karnına içildiği zaman bağırsaktaki bulunan kurtları düşürür ve bağırsakları temizler.
c) Tansiyon yükselmesini önler Tansiyonu düşürür, kanı temizler, kansızlığa karşı çok faydalıdır, bütün salgı bezlerini düzenli şekilde çalışmasını sağlar. Kandaki üre asidini, üre tuzları ve tüm artık maddelerin dışarı atılmasında etkili olur.
d) Siyatik ve Romatizma hastalıklarını eklem kireçlenmelerini, damla hastalığı olan hastalara çok etkilidir.
e) Armutta ortalama % 15′e yakın şeker miktarı vardır bu şeker, şeker hastaları için zararsızdır. Şeker hastalarının günde 200 gr. kadar armut tüketmelerinde sakınca yoktur.
f) Yemekten sonra yenilen armut; hazmı kolaylaştırır, iştahı açar. Mide ve barsağın rahat çalışmasını sağlar. Ağızdaki tükürük bezlerini çalıştırır. Bağırsaklara yumuşatır ve normal dışarı çıkartır. Susuzluğu giderir.
g) Bir litre suya 50 gram armut kurusu veya kuru yaprağı ile 50 gram kuru veya yaş elma kabuğu koymalı ve kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatılıp sabah, öğle, akşam aç karnına birer bardak içildiği takdirde böbrekdeki kum ve taşların dökülmesine de çok etkili olur. Mesane hastalıkları ve belsoğukluğunun tedavisinde ilaçlar ile beraber kullanıldığı zaman çok etkili olur.
h) Gebe kadınların kusmalarını ve mide bulantılarını azaltır. Anne ve çocuğun sağlıklı olmasını sağlar.
1) Sinirleri yatıştırır, zihin yorgunluğun tedavisinde çok faydalı ve etkilidir.
j) Bir litre suda 50 gr. armut kurusu kaynatılır, kaynatılan suya bir miktar şeker ve limon ilave edilerek içilirse, serinletir ve bol miktarda idrar söktürür. Yemeklerden önce yenilmesi tavsiye edilir.
k) Mide rahatsızlıkları çekenler taze armut suyunu ya da kompostosunu içmelidir; Armudun hazmı zor olduğu unutulmamalıdır.

Kaynak:http://bitkilerfaydalari.com/




Resim görüntüleyici


(En son düzenleme: 08.12.2016, 18:39 Ɓคђคя.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
Ɓคђคя
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Keyifli
İsmi:
Verdiği Beğeni:156
Aldığı Beğeni:3
Mesajlar: 4,697
Rep Puanı: 0
#33
RE: İÇECEKLER VE FAYDALARI

SALATALIK SUYUNUN FAYDALARI

[Resim: cucumber_juice.jpg]

Taze sıkılmış meyve ve sebze suları gün boyu ihtiyaç duyduğunuzvitamin ve mineralleri almanız için en iyi kaynaklardır. Salatalık suyu, zengin vitamin ve mineral içeriği ile bunlardan biridir. Kabuklarıyla birlikte 100 gram salatalık günlük alınması gereken C vitamininin %5’ini, kalsiyumun %2’sini, demirin %2’sini ve A vitamininin %2’sini karşılar. Daha konsantre olan salatalık suyuyla bu değerleri ikiye katlamanız mümkün.


Salatalık suyu, yüksek antioksidan ve C vitamini içeriği ile cildinizin daha pürüzsüz görünmesini ve yumuşak olmasını sağlar. Bu özelliği salatalık ve salatalık suyunun egzama, sedef hastalığı, güneş yanığı, akne ve şişlik gibi cilt sorunlarının tedavisinde kullanılmasını sağlamaktadır.
Bu nedenle pek çok kozmetik kremin içinde de salatalık özü kullanılır. Cilde faydaları için, suyunu içebilir ya da soğuk salatalık dilimlerini cilt üzerine yerleştirip 5 dakika bekleterek kullanabilirsiniz.

Silikon ve sülfür içeriği ile saç sağlığı açsından da oldukça faydalıdır. Potasyum, sodyum, kalsiyum ve fosfor gibi minerallerle saçların görünümünü geliştirir ve daha sağlıklı uzamasını sağlar.
Günde yarım bardak salatalık suyu içerek ya da hazırladığınız sebze suyuna bu miktarı ekleyerek daha güzel görünen saçlara kavuşabilirsiniz.
Diyet yaparken mideniz kazındığında salatalık yiyebilir ve bu düşük kalorili sebzeyle açlığınızı bastırabilirsiniz. Yoğun terlediğiniz bir egzersizden sonra %96’sı su olan salatalık terle birlikte kaybettiğiniz elektrolitleri ve mineralleri geri almanızı sağlayacaktır.

Kaynak:http://www.onikibilgi.com/




Resim görüntüleyici


(En son düzenleme: 08.12.2016, 18:50 Ɓคђคя.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
Ɓคђคя
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Keyifli
İsmi:
Verdiği Beğeni:156
Aldığı Beğeni:3
Mesajlar: 4,697
Rep Puanı: 0
#34
RE: İÇECEKLER VE FAYDALARI

ŞEFTALİ SUYUNUN FAYDALARI

[Resim: peach%20juice.jpg]

Hem güzellik açısından hem de sağlık açısından önemli etkilere sahiptir. A, B ve C vitaminlerini aynı anda bünyesinde barındıran meyve, vitamin ve potasyum deposudur. Mineraller bakımından da oldukça zengindir. Bol sulu ve tatlı olması ile de rağbet gören besin kaynağını,yaz kış farklı biçimlerde kullanmakta mümkündür. Reçel, komposto, marmelat, meyve suyu haline getirerek tüketebilinmektedir. Fakat mevsiminde ve taze olarak yenmesi daha fazla yarar sağlayacaktır.

Gülgiller familyasında yer alan şeftali, kalsiyum, demir ve sodyum faktörlerini, yüksek tozda bünyesinde barındırır. 
Şeftalinin en etkili faydaları arasında sindirim kolaylığı yer almaktadır. Hazmı kolaylaştıran meyve aynı zamanda böbrek taşı düşürmede kolaylık sağlamaktadır. Böbrek taşını eritmede de önemli etkisi bulunmaktadır. Kabızlık, basur gibi sorunlara olumlu çözümler üretir. Doğal idrar söktürücüdür. Böbrekleri korur ve zararlı maddelerden arınmasını sağlar. Ağız kokusunu gidermekte çok başarılıdır. Gut hastalığının tedavisi için bire bir yararlıdır. İdrar haznesini ve kanda bulunan zehirli maddeleri temizlemektedir. Uyku problemi yaşayanlara olumlu etkilerde bulunur. Kanser, kalp, şeker gibi ciddi hastalıklara karşı korumaktadır. Cilt güzelleştirir, nemlendirir ve canlanmasına katkı sağlamaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudun hastalıklara karşı direncini artırır. Göz sağlığından etkin rol taşır. Safra kesesinin işlevini düzene sokar. Sinir sistemini düzene sokma meziyetine ve sakinleştirme etkisine sahiptir. Bağırsak kurtlarını ve solucanlarını düşürmektedir.

Kaynak:http://www.bilgiustam.com/




Resim görüntüleyici


(En son düzenleme: 08.12.2016, 18:52 Ɓคђคя.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
Ɓคђคя
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Keyifli
İsmi:
Verdiği Beğeni:156
Aldığı Beğeni:3
Mesajlar: 4,697
Rep Puanı: 0
#35
RE: İÇECEKLER VE FAYDALARI

KARPUZ SUYUNUN FAYDALARI

[Resim: karpuz-diyeti-ile-nasil-kilo-verilir-5516317.jpeg]

Bir yaz meyvesi olan karpuz, içerdiği vitaminler sayesinde insan vücuduna çok yararlıdır. Vücudu kansere karşı en fazla koruduğu bilinen maddelerin başında A ve E vitamini gelmektedir.Karpuzda bulunan laykopen maddesinin ise; kansere karşı koruyuculuğunun A vitamininden 2 kat, E vitamininden 10 kat daha fazladır. Laykopen maddesi, antioksidan özelliği sayesinde, zararlı toksinlerin sağlıklı doku ve organlara bağlanmasını engeller. Doku ve organlara bağlanarak zararlı maddelere karşı duvar oluşturur. Bu nedenle karpuz, kansere karşı koruma sağlayan en önemli besinlerden biridir.

Karpuz yüksek miktarda su içerdiği ve buna bağlı olarak sık tuvalete gidilmesini ve vücuttan atık maddelerin daha sık atılmasını sağlar. Bir nevi karpuz hazmı güçlendirir sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca karpuzun vücut içinde hazmı kolaydır. Vücutta temizleyici bir özellik taşır. Eğer hazımsızlık sorununuz varda 1-2 dilim karpuz size yardımcı olabilmektedir.

Vücut için bu kadar önemli olan karpuzun, vücuda olumlu yönde etki edebilmesi için doğru tüketilmesi gerekmektedir. Eğer karpuz, yemeklerden önce tüketilirse vücut açısından çok daha iyi sonuçlar alınır. Yaz aylarında karpuzu bolca tüketmek, meshane ve böbreklerdeki taşların ve kumların dökülmesi konusunda büyük yarar sağlar. Karpuzun içsel faydaları kadar, dışsalda birçok faydası bulunmaktadır. Antioksidan özelliği sayesinde yapıcıdır. Bu nedenle cilde çok iyi gelir. Karpuz suyunu cildinize uygulamak cildi rahatlatır ve gevşetir. Karpuzu hem tüketip, hemde cilde uygulamak cilt renginin açılmasına yeni hücreleri uyarıcı özelliğinden dolayı yaşlanmanın gecikmesine neden olur.

Kaynak:http://www.bilgiustam.com/




Resim görüntüleyici


(En son düzenleme: 08.12.2016, 18:54 Ɓคђคя.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
Ɓคђคя
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Keyifli
İsmi:
Verdiği Beğeni:156
Aldığı Beğeni:3
Mesajlar: 4,697
Rep Puanı: 0
#36
RE: İÇECEKLER VE FAYDALARI

ANANAS SUYUNUN FAYDALARI

[Resim: pineapple-juice-is-5-times-more-effectiv...atured.jpg]

1-Ananas Suyu, Anti-inflamatif etkiye sahiptir.
Ananas suyunun  içeriğinde barındırdığı Bromelain maddesi doğal bir antioksidandır.  Ananas suyu içerisindeki bu madde,zerdeçal ile beraber kullanıldığında daha etkili olmaktadır. Bu kombinasyonu denemenizi tavsiye ederiz.
2-Ananas Suyu Sindirime Yardımcı olur.
Bromelain ve zerdeçal kombinasyonu vücutta Protein inşasına yardımcı olur. Vücudu toparlar. Vücut geliştirme soruyla uğraşanlar için birebirdir.
3-Ananas Suyu Doğal Antioksidandır.
Ananas suyu içerisinde doğal antioksidan olan C vitamininden bolca barındırır. Bu nedenle vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Ananas suyunun faydaları arasında gribe ve soğuk algınlığına iyi gelmekte vardır. 
4-Ananas Suyu Enerji Vericidir.
İçindeki Tiamin, B grubu vitaminlerindendir. Vücudun kan şekerini stabilize eden B6 vitamini olarak bilinen Tiamin, vücuda Karbonhidratları dönüştürmek için yardımcı olur. 
5-Ananas Suyu Böbreklere İyi Gelir.
Vücudumuzun böbrek fonksiyonlarını geliştirmeye yardımcı olan Potasyum bakımından oldukça zengindir. 
6- Ananas Suyu Kan Şekerini Regüle Eder.
Kan şekerinin enerjiye dönüşmesinde hayati rol oynar. Kan şekerini dengelemek açısından faydalıdır.
7- Ananas Suyu Regl Ağrılarına İyi Gelir.
Bromelain’in menstrual krampa iyi geldiği belirtiliyor. Ananas suyu içmek Regl döneminizde sizi rahatlatacaktır. Ağrılı Regl sancısı yaşayan bayanlara tavsiye edilir.
8- Ananas Suyu Boğazları Rahatlatır.
Bromelain boğaz ağrılarına iyi gelerek boğazınızı rahatlatacaktır. Astım ve soğuk algınlığına da iyi geldiği belirtiliyor. 
9- Ananas Suyu Cildi Korur.
Cilt bakımında yararlı olduğu bilinen ananas suyu, akne ve sivilcelerin tedavisinde kullanılabilir. İçerdiği enzimler bakımından yaraları iyileştirici etkisi vardır.  Cildin gergin görünmesi için gerekli olan kolajenin sentezlenmesine ananas suyu içmek iyi geliyor. Cilt buruşmasının kolajen eksikliği ile bağlantılı olduğunu son araştırmalar gösterdi. Ananas suyu içerek genç ve güzel görünüme katkı sunabilirsiniz.
UYARILAR :
Eğer hamileyseniz ya da hamilelik beklentiniz varsa fazla tüketimi rahim konstrüksiyonlarına neden olabilir. Doktorunuza danışın.
-Olgunlaşmamış ananas suyu tehlikeli olabilir.  Dikkat edin.
Ananas Suyu tatlı ve lezzetlidir. Fakat çok miktarda tüketimi ciltte kızarıklıklara, ishale ve kusmalara neden olabilir.

Kaynak:http://www.1organik.com/




Resim görüntüleyici


(En son düzenleme: 08.12.2016, 18:58 Ɓคђคя.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
Ɓคђคя
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Keyifli
İsmi:
Verdiği Beğeni:156
Aldığı Beğeni:3
Mesajlar: 4,697
Rep Puanı: 0
#37
RE: İÇECEKLER VE FAYDALARI

KİVİ SUYUNUN FAYDALARI

[Resim: Kiwi-Juice-.png]

A ve C vitaminleri ile potasyum bakımından çok zengin bir meyve olan kivi, ayrıca kalsiyum, demir ve magnezyum gibi mineraller açısından da zengindir.

Besleyici değeri yüksek bir besin olan kivinin bir tanesi ile günlük A ve C vitamini ihtiyacı karşılanabilmektedir.

C vitamini deposu olan bu yeşil meyve, enfeksiyonlar ile mücadele etmek ve cilt kusurlarını önlemek açısından yararlıdır.

Kaynak:http://www.diyadinnet.com/




Resim görüntüleyici


(En son düzenleme: 08.12.2016, 19:21 Ɓคђคя.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
Ɓคђคя
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Keyifli
İsmi:
Verdiği Beğeni:156
Aldığı Beğeni:3
Mesajlar: 4,697
Rep Puanı: 0
#38
RE: İÇECEKLER VE FAYDALARI

AVAKADO SUYUNUN FAYDALARI

[Resim: Avocado-Pineapple-Smoothie.png]

 -*Avakado çekirdeği faydaları Kabıza karşı etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği bulunmaktadır. İçerdiği doymamış yağ asitleri kanda kolesterolün yükselmesini önlemesinden dolayı kalp ve damar hastalıkları için en iyi doğal ilaçtır. Avokado, vücutta toksit maddeleri etkisiz hale getirerek, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok etmesinden dolayı yaşlanma sürecini yavaşlatarak hastalıkları önlemede önemli rol oynar. İçeriğinde bulunan protein, mineral ve vitaminler küçük çocukların ve hamile bayanların dengeli ve sağlıklı beslenmelerinde çok gerekli olan maddelerdir. Avokado, vücudun karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasında düzenleyici olarak görev yapar. Deriyi kurumaktan korur ve özellikle, duyarlı, kuru, yıpranmış ve yaşlanmış derileri iyileştirir ve güçlendirir. Bol miktarda içerdiği A vitamini, hücrelerin yenilenmesini destekler ve üst deride kepeklenmeyi nasırlaşmayı önler.
-*Böbrek sancısı çeken kişilerin imdadına Avakado yaprağı yetişiyor.
-*Avakado yaprağı nasıl kullanılır : Avakado yaprağı nasıl tüketilmeli 30 gram kadar avakado yaprağını 1000 ml su içerisine atıp çaydanlıkta 5 dk kadar kaynatıyoruz. Daha sonra bu su 20 dakika kadar demlemeye koyulur. AvakadO yaprağı çayı günde 4-5 kez 3 er saat arayla bir çay bardağı tüketilmelidir.

-*Avakado çayının faydaları : Avakado çayı neye iyi gelir avakado çayı kürü kadınların bölgesel zayıflama ihtiyaçlarını da gideren özellikli bir bitki çayıdır. Formda kalmak ve fazla kilolardan kurtulmak için avakado yaprağı çayı kür biçiminde kullanılmalıdır. Bu çayın tarifinin yukarıdaki sade avakado yaprağı çayından farkı vardır. avakado yaprağı tarifinde sizlere yeşil çay, mısır püskülü, ve kiraz sapı ile birlikte karıştırılıp demlenip içilir.

Kaynak:http://www.sifalibitkilertedavikurleri.com/




Resim görüntüleyici


(En son düzenleme: 08.12.2016, 19:20 Ɓคђคя.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
Ɓคђคя
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Keyifli
İsmi:
Verdiği Beğeni:156
Aldığı Beğeni:3
Mesajlar: 4,697
Rep Puanı: 0
#39
RE: İÇECEKLER VE FAYDALARI

MISIR SUYUNUN FAYDALARI

[Resim: maissap.jpg]
Mısır yapısı gereği bünyesinde pek çok vitamin ve mineral bulunduran bitkisel ürünlerden biri olmaktadır. Birçok hastalığı tedavi eden ve gerek ruhsal gerekse de bedensel sorunların üstesinden gelen mısır, aynı şekilde suyu ile şifa dağıtmaktadır. Mısır suyunun faydaları vücudun farklı bölgelerinde önemli etkiler sunar. 
Mısır suyu içerisinde yer alan özel bileşenler ile sakinleştirici bir sudur. Tüketilmesinin ardından vücudun sakinleşmesini ve strese karşı ayakta kalınmasına yardımcı olur. 
–*Stresten uzak kalma konusunda vücudu sakinleştirici özellikler sunar.
–*Tüm yönüyle organik bir su olan mısır suyu, benin güçlenmesine yardımcı olur. Bunun yanında vücudun herhangi bir bölgesinde meydana gelen acıma ya da ağrı gibi durumlar karşısında mısır suyu içilmesi etkili olacaktır. Bu su ile vücudun daha dayanıklı ve dirençli olmasını sağlamak mümkündür.
–*Romatizma tedavisi için de kullanılan mısır suyu, uzmanlar tarafından romatizma hastalarına önerilen sular arasında yer alır. Mısır suyu içerisinde yer alan vitamin ve mineraller romatizma sorunları üzerinde etkilidir. Ayrıca suyun tedavi sürecine olumlu etkiler sunarak hızlandırdığı görülmüştür.
–*İdrar problemleri yaşayan kişiler de mısır suyu ile yaşadıkları problemlere çözüm bulabilir. Mısırın suyu idrarın daha kolay bir şekilde dışarı atılmasına yardımcı olmaktadır.
–*Kilo problemlerine etki ederek zayıflama sürecine destek olan mısır suyu, diyetisyenlerin hastalarına önerdiği sulardan biridir. Zayıflamaya yardımcı olması mısır suyunun faydalarıarasında karşımıza çıkar ve rahatça kilo vermek için tüketilmesi gereken bitkisel sular arasında yer alır. Ancak mısır suyunun hangi besinler ile tüketilmesi gerektiğine hastanın doktoru karar vermelidir. Bu nedenle suyu hangi besinlerle tüketeceğini bilmeyen kişiler, öncelikle doktoruna danışmalı ve bunun ardından mısır suyunu tüketmeye başlamalıdır.


Kaynak:http://www.kadindenince.com/




Resim görüntüleyici


(En son düzenleme: 08.12.2016, 19:25 Ɓคђคя.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
Ɓคђคя
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Keyifli
İsmi:
Verdiği Beğeni:156
Aldığı Beğeni:3
Mesajlar: 4,697
Rep Puanı: 0
#40
RE: İÇECEKLER VE FAYDALARI

ŞALGAM SUYUNUN FAYDALARI

[Resim: cihangir__salgam008.jpg]

-*Şalgam suyu mor havuçtan elde edilir. Bu mor havuç A vitamini bakımından oldukça zengindir. Bu yüzden ilk başta gözlere çok faydalıdır. Tabi tek mor havuç yoktur içeriğinde. Aynı zamanda tuz, bulgur mayası, acı biber ve şalgam turpu içeriyor. Bu sayede iştahsızlık problemine de birebir.Vücutta bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor. Bağırsakların çalışmasında etkilidir. Bu sayede sindirimi kolaylaştırır ve zayıflamak isteyenlere önerilir. B vitamini de içermesi sebebiyle mideye ve karaciğere faydası vardır. Kalsiyum, potasyum yüksek miktarda bulunur ve afrodizyak etkisi vardır. İçinde hiç şeker bulunmuyor. Bunun sebebi içinde bulunan bulgur mayasıdır. Bulgur mayası şalgam suyunun içindeki tüm şekeri parçalar. -*Bu bakımdan şeker hastaları da tüketebilir. Kalori bakımından da çok düşük bir içecektir.

-*Hücreleri yenilemesi özelliğiyle de dikkat çekiyor. İdrar söktürme ve vücudu zinde tutma gibi artıları mevcuttur. İçindeki bol miktarda kalsiyum sayesinde metabolizma çalışma hızını arttırır. Bu özellik de şalgam suyunun zayıflatıcı etkisini bir kez daha kanıtlar. Ancak hamileler ve yüksek tansiyon hastası olanlar tüketirken dikkat etmelidir.

Kaynak:http://www.bilgiustam.com/




Resim görüntüleyici


(En son düzenleme: 08.12.2016, 19:27 Ɓคђคя.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
Ɓคђคя
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Keyifli
İsmi:
Verdiği Beğeni:156
Aldığı Beğeni:3
Mesajlar: 4,697
Rep Puanı: 0
#41
RE: İÇECEKLER VE FAYDALARI

TURP SUYUNUN FAYDALARI


[Resim: Deep-Kidney-Cleanse.jpg]

Turp özsuyu, safrakesesi hastalıklarına karşı kullanılabilir. Öksürük ve boğmacaya karşı ballı turp suyu çok rahatlatıcıdır. Siyah turp aç karnına yarım fincan içilirse, böbrek taşlarını eritir.
Turp özsuyu, safrakesesi hastalıklarına karşı kullanılabilir. Öksürük ve boğmacaya karşı ballı turp suyu çok rahatlatıcıdır. Siyah turp aç karnına yarım fincan içilirse, böbrek taşlarını eritir. Tam bir karaciğer dostu olan turp suyu, damar sertliği ve uykusuzluğa da iyi gelir. Soğuk algınlığında görülen öksürüğe karşı 1 tatlı kaşığı turp suyu içilmesi yararlı olabilir.
Bağışıklık sistemi güçlendirir.
Turp, içerdiği yüksek oranda demir ve folik asidiyle, kansızlığı ve ayrıca gebe kadınların spina bifida (omurganın bir yanının açık olması) hastalığı taşıyan çocuk doğurma tehlikesini en aza indirir.
Sıkıntıyı Giderir Uyku Verir:
Uykusuzluktan yakınıyorsanız yatarken her iki baldırınıza kıyılmış turp lapası koyun. Başınıza hücum etmiş olan kan aşağılara doğru çekilir, kafanız serinler bu da size uyku getirir.
Erkeklik Gücünü Arttırır:
Gaz yapan besinler mide ve bağırsaktan şişirir, bu şişkinlik erkeğin cinsel gücünü arttırır. Gaz yapan turp bu özelliğiyle cinsel arzuyu arttıran besinlerin başında gelir. Büyük bir ihtimalle gaz dolu bağırsakların testislere yaptığı baskı buna sebep oluyor.
Kanserin ilerlemesini yavaşlatır. 
Avusturyalı Dr. R.Breuss'a göre bir kanser hastası 42 gün sadece turp, havuç, kiraz ve patates yiyerek beslenirse bedenin kansere karşı direnci artar. Hastalık tümüyle iyileşmese bile tömürlerin olumsuz faaliyeti ve başka organlara sıçraması önlenmiş olur.Turp, familyasındaki diğer sebzeler gibi, bedenin bazı kanser hastalıklarına yakalanma en aza indirir. Bu kanser türleri arasında akciğer ve kalınbağırsak kanserleri sayılabilir. Ama unutmayın ki tüm kök bitkilerin böyle bir gücü vardır..
Alerjiyi İyileştirir:
Kanı temizleyici özelliğinden dolayı siyah turp allerjileri de iyileştirir, İdrar yollarındaki ve böbreklerdeki taşların düşmesini kolaylaştırır. İştah açar. İskorpit hastalığına karşı etkili bir doğal ilaçtır.
Bununla beraber:
1- Romatizma ve damar sertliğine iyi gelir.
2- Ağn keser. Lapası ağrıyan bölgeye konulursa ağrılar hafifler.
3- Kara turpu çiğnemek diş etlerinizi güçlendirir.
4- Kanı zehirlerden temizler ve idrar söktürür.
5- Isıtıcı olduğu için boğaz hastalıklarına karşı şifalı bir ilaçtır. Solunum yollarındaki yangıyı giderir.Eczanelerde satılan öksürük ilaçlarının çoğunda turp vardır.Yüksek oranda içerdiği antioksidan maddelerle kalp hastalığına yakalanma, felç geçirme ve katarakt illetine tutulma riskini de dönemli ölçülerde azaltır.
6-Turp, içerdiği yüksek orandaki potasyumla, yüksek tansiyonu düşürür.
7-Böbrek ve safra kesesinden taş düşürmede, ses kısıklığında, bademcik enfeksiyonunda, romatizma yangılarının hafifletilmesinde ve emzikli kadınlarda süt gelişini artırmada kişilerin bolca turp yemeleri öğütlenmektedir. Ayrıca sıkılarak elde edilmiş turp suyu, öksürüğe ve bronşite iyi gelir. 
8-İki ölçü bala bir ölçü turp suyu karıştırılarak içilirse öksürüğü keser. Astımlıların solunumunu düzene sokar.
9- Kan yapar.
10-Tükürük ve mide salgısını artırır, sindirimi hızlandırır yani zayıflamaya yardımcıdır, mikrop öldürücü etkisi vardır.
Kullanılmaması gereken haller:
- Safra kesesinde taş varsa kullanılmamalıdır.
- Uzun süre kullanılırsa mideyi tahriş edebilir.
- Tiroid hastaları doktora danışmalıdır.
Ballı Turp Suyu: 
Orta boy bir turp rendelenir, 2 yemek kaşığı dolusu bal ile iyice karıştırılır, 5-6 saat bekletilir ve posası sıkılır. Öksürüğe karşı, gün boyunca pek çok kere, 1-2 tatlı kaşığı içilir. Çocuklar da içebilir..
Uyarı: 
Kokusu pek hoş değildir. Ayrıca, bağırsaklarda daha da kötü kokulu gazlar oluşturabilir. Ertesi güne kadar bekletilmemelidir!.
Turp Suyu ile Saç Uzatma: 
Turp suyu, aslında daha doğrusu turplu su, özellikle boyalı saçlarda yıpranan saç derisini ve köklerini onarıcı etkiye sahiptir. Saçlarında kırık olanlara da turp suyu tavsiye edilir. Saç uzatmak isteyenler için de turp suyu faydalıdır.
Saçlarım uzamıyor bakımsız gözüküyor, sarılarım soluk, saçlarım parlamıyor diyorsanız... İşte size turp suyundan gelen mucize. Sadece 1 haftada 2 cm uzayan saçlara sahip olun...
Bir adet siyah turp rendelenir, 3-4 bardak su içinde yarım saat kadar kaynatılır daha sonra posasından suyu ayrılır ve suyun ılıması beklenir. Ilıdığında bir adet yumurtanın sarısıyla karıştırılarak saça bi güzel masajla yedirilir ardından streclenir ve herhangi bir havlu ya da bezle baş bağlanır.sifalibitkileriniz.com 1-2 saat beklenilir ve banyoya giderek suyun sıcak olmamasına dikkat edilerek soğuk ya da ılık suda saçlar şampuanla bi güzel yıkanır. Ilk hafta 2 günde bir bu işlemi tekrarlamak daha faydalılı olacaktır. Sadece bir hafta sonra saçlarınızın 1-2 santim uzadığına şahit olacaksınız. İlk hafta saçlarınızın belirgin bir parlaklığa, canlılığa kavustuğunu sonraki hafta ise hızlı uzamaya başladığını göreceksiniz.
Başlangıçda saç dökülmesi yapması sizi endişelendirmesin işe yaramayan saçları atıyo yerine daha gürleri çıkıyor bir hafta sonunda 50-100 tel dökülen saçlarınizın yerine 5 - 6 tel dökülmeye başlıyor. Bu işlemi ilk bir kaç haftadan sonra gün aşırı daha sonra hafta da bir gün tekrarlamak gerekli.


Kaynak:http://www.naturey.com/




Resim görüntüleyici


(En son düzenleme: 08.12.2016, 19:30 Ɓคђคя.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş
Durumu :
Çevrimdışı
Ɓคђคя
Süper Moderatör
Süper Moderatör
user avatar
Keyifli
İsmi:
Verdiği Beğeni:156
Aldığı Beğeni:3
Mesajlar: 4,697
Rep Puanı: 0
#42
RE: İÇECEKLER VE FAYDALARI

ERİK SUYUNUN FAYDALARI

[Resim: erik-kompostosu.jpg]

Erik:A, C ve B grubu vitaminleri ile potasyum, magnezyum, fosfor ve demir mineralleri açısından zengin bir meyvedir.
Erik vücuda güç ve enerji verir. Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Sinirleri sakinleştirir. Kansızlığa iyi gelir. Erik sindirim sistemine de faydalıdır. İştah açıcıdır. Hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür ve kabızlığı giderir. Vücuttaki zararlı maddeleri dışarı atmaya yardımcı olarak böbrekleri dinlendirir. Romatizmaya iyi gelir. Östrojen seviyesini dengelediği için özellikle Menopoz dönemindeki kadınlar için faydalıdır.

Erik yaş olarak yenebileceği gibi kurutularak, komposto yapılarak ya da suyu çıkarılarak da kullanılabilir. Komposto olarak yenirse bağırsakları çalıştırarak kabızlığa çok iyi gelir. Erik çekirdekleri bağırsak solucanlarını düşürmekte faydalıdır. Erik yaprakları kaynatılıp suyu ile gargara yapılırsa bademcik ve boğaz iltihaplarına iyi gelir. Kuru erik barındırdığı bol miktarda A vitamini ile cilde çok yararlıdır. Eriğin çekirdekleri çıkarılıp püre haline getirildikten sonra makyaj çıkarıcı olarak yüzü temizlemekte kullanılabilir.

Kaynak:http://www.happycenter.com.tr/




Resim görüntüleyici


(En son düzenleme: 08.12.2016, 19:34 Ɓคђคя.)
Beğenenler:
Alıntı Paylaş






Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Baharatlar ve Faydaları çคқıʟ-τคşı 29 8,452 06.03.2015, 00:38
Son Yorum: çคқıʟ-τคşı
  Kuruyemişler ve Faydaları çคқıʟ-τคşı 8 2,559 09.12.2013, 20:55
Son Yorum: çคқıʟ-τคşı
  BESİNLERİN FAYDALARI mevsimim 5 2,381 13.08.2012, 14:42
Son Yorum: FLoMiNa

Konuyu Okuyanlar:   1 Ziyaretçi





♫ Müzik, Sohbet ve Forum Birarada ♫
Türkçe Çeviri: MyBBTürkiye, Üretici: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group, MyBB Destek: ....