PİYANO PASTA Malzemeler: *2 adet yumurta *1 su bardağı toz şeker *1 su bardağı sıvı yağ *50 gram kakao *2 paket kabartma tozu *2 su bardağı un *1 su bardağı süt, kekin üzerini ıslatmak için
Kreması İçin: *1 litre süt *3 kahve fincanı un *3 kahve fincanı toz şeker *1 paket vanilya *2 paket toz kremşanti
Hazırlanışı: *Şekerle yumurtayı mikserle çırp. Süt,sıvı yağ ve kakao ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün, kekin harcını 180 derece fırında pişirin. Kek fırından çıkınca sütü üzerine dökün. Muhallebisi piştikten sonra kremşantiyi toz şeklinde ilave edin. Kekin üzerine kremayı sürün. Kakao serpip servis yapın. Mutlaka denenmeli..
KİRPİ PASTA Malzemeler: *2 paket yulaflı bisküvi *4 adet kuru incir *4 adet kuru kayısı *Yarım su barsdağı iri kırılmış fındık *1 su bardağı süt *2 çorba kaşığı tеrеyağı *1 çorba kaşığı kаkаo *3 çorba kaşığı Hindistan cevizi *Yarım su bardağı damla çikоlata
Üzeri için: *1 poşеt krеm şanti *1 çay bardağı süt *1 tatlı kaşığı kakao *1 su bardağı yeşil fıstık Hazırlanışı: Kirpi pasta tarifi, incir ve kayısıyı küçük küçük doğrаyıp bir kаp içine alıyoruz. Üzerine iri kırılmış fındığı, kakaoyu, Hindistan cеvizini, damla çikolatayı, eritilmiş оlan tеrеyağını vе yulаflı bisküvilеri koyup en son sütü ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Hafif sert kıvamda bir hamur çıkartıyоruz. Hamurumuzu servis tаbаğınа аlıp kirpi şeklini vеrеrеk buzdolabına kaldırıyоruz. Ayrı bir kâsede süt ile şantiyi köpürtüp üzerine kakaoyu koyаrаk karıştırıyoruz. Kirpi şeklindeki pastamızın üzerini şanti ile kaplıyoruz. Yeşil fıstıkları dik bir şеkildе pastamızın üzerine batırarak kirpi şeklini veriyоruz. Son olarak pastamızın üzerine hafifçе kakaoyu eleyerek sеrvisе hazırlıyоruz . Kaynak:http://www.epastatarifleri.com/kolay-kirpi-pasta-tarifi.html
KESTANELİ PASTA Malzemeler: *500 Gr.Kestane *2 Su Bardağı Süt *1 Adet Çubuk Vanilya *1.5 Su Bardağı Şeker *1 Yumurtanın Sarısı *2 Yemek Kaşığı Kaşığı Kakao *1 Yemek Kaşığı Margarin *½ Su Bardağı Ceviz İçi *1 Adet Hazır Kek *10 Adet Kestane Şekeri *1 Çay Bardağı Süt Hazırlanışı: *Kestaneleri kolay çizilmesi için sıcak suyla yıkayın. *Ardından bir bıçak yardımıyla çizin. *Çizilmiş kestaneleri içi su dolu bir tencerede hafifçe haşlayın. *Kestaneleri çıkarıp dış kabuklarını soyun. *Kestaneleri çubuk vanilya ve sütle birlikte tencereye koyarak yumuşayana dek haşlayın. *Çubuk vanilyayı tencereden çıkarın. *Robotta kestaneleri parçalayın. *Şekeri ilave ettikten sonra bir süre daha karıştırın. *Robotun kapağını açarak kestanelerin soğumasını bekleyin. *Kestaneler soğuduktan sonra bir yumurtanın sarısını iki yemek kaşığı kakaoyu,bir yemek kaşığı margarini ve yarım su bardağı ceviz içini ekleyin. *Bir süre daha karıştırın. *Ortadan ikiye ayrılmış hazır kekin alttaki kalan bölümünü servis tabağına yerleştirin ve bir çay bardağı süt ile ıslatın. *Kestaneli kremanın bir bölümüyle kekin orta kısmını kalanıyla da kekin üzerini ve kenarlarını hiç boş yer kalmayacak şekilde kaplayın. *Pastanın üzerini kestane şekeri ile süsleyip servis edin. Kaynak:http://bilgiclub.com/kestaneli-pasta-tarifi/
KESTANELİ PASTA Malzemeler: kek için *1 su bardağı kestane unu (büyük marketlerde bulabilirsiniz) *Yarım Su bardağı zeytinyağı *1/4 su bardağı Fındık *yarım çay kaşığı karbonat *yarım çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu *Yarım çay kaşığı Tuz *3 adet yumurta *yarım su bardağı bal *1/4 su bardağı toz şeker üzeri için: *Dilediğiniz kadar bütün kestane şekeri *Dilediğiniz kadar hazır çikolata sosu *Dilediğiniz kadar toz haline getirilmiş antep fıstığı Krema için: *4 yemek kaşığı tatlandırılmış kestane püresi krema için *2 paket Dr. Oetker Krem Şanti *1 su bardağı soğuk süt Dolgu ve kenarları için: *1 kutu kırılmış kestane şeker
Hazırlanışı : *Fındıkları fırında kavurup irice kırın. *Kestane unu, kabartma tozu, karbonat ve tuzu fındıklara ekleyip karıştırın. *Yumurtaları zeytinyağı, bal ve şekerle çırpın. Un karışımını ekleyip karıştırın. *Hamuru kelepçeli bir kek kalıbına aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin. *Pişen hamuru tel ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın. *Soğuduktan sonra keki enlemesine ortadan ikiye kesin. *Krem şantiyi süt ile katılaşıncaya kadar çırpın. Kestane püresini ekleyip iyice karıştırın. *8 cm’lik pasta çemberi ile kekleri kesin. Kekin ilk katına bir miktar krema sürün. Üzerini kırılmış kestane *şekeri ile doldurun. Tekrar krema sürüp keki üzerine yerleştirin. Tamamını krema ile kaplayın. *Kenarlarına kırılmış kestane şekeri yapıştırın. Üzerine çikolata sos dökün. Bütün kestane şekeri ve toz fıstık ile süsleyerek servis yapın. Kaynak:http://www.mutfaktayiz.biz/yemek-tarifi/kestaneli-pasta/787